POLENUL UN MIRACOL PENTRU PORUMBEI..

Așadar haideți sa facem o scurtă prezentare a polenului și apoi să vedem cum îl putem folosi în propria crescatorie.

Polenul este elementul fecundat al florilor și se găsește pe arterele acestora sub forma unei pulberi fine și colorate. Este singura sursă proteică în procesul de hrănire al albinelor și este esențial pentru creșterea puietului, determinând producerea lăptișorului de matcă, a cerii și a veninului de albine. ( veninul ajută la producerea de antibiotice de mare importanță pentru om ).

– Dintre vitaminele care se găsesc în polen o cantitate importantă o constituie cele di grypa B( B1 tianina, B2 riboflavia, B6 piridoxin, acidul pantotenic, biotina, și acidul folic ). Totul în polen găsim vitamine C, E și A.

– În polen se găsesc peste 80 de enzime. (enzimele sunt compuși organici de natură proteică, prezenți în celulele vii care au rol de catalizator pentru reacțiile vitale )

– Substanțe minerale care se găsesc în polen: potasiu, fosfor, siliciu, calciu,sulf, magneziu, clor, sodiu, aluminiu, fier, iod, bor, nichel, mangan și cupru.

– Hidranții de carbon se găsesc în polen în procente ce variază între 7 si 48%. ( aceștia sunt o adevărată sursă de energie )

Datorită calitaților sale deosebite pelenul este folosit și în alimentația umană ca medicament natural și ca energizant. Întru-un articol dintr-un ziar am găsit faptul că polenul poate înlocui cafeaua. Astfel este recomandabil consumul a doua lingurițe de polen pe zi, acestea având ca efect energizant ca si o ceașcă de cafea.

Privind acum la această minune a naturii care este polenul este recomandabil să încercăm să o folosim în alimentația porumbeilor noștri pe toata perioada anului și dacă vom privi mai atent la compoziția lui vom vedea că poate să înlocuiasca o serie de produse sintetice pe care le folosim .

Iată și câteva moduri de folosire aplicate de către mine:

-Polen în stare naturală ( granule ) dat cu porumbeilor în hrănitor . Este o metodă foarte comodă având singurul dezavantaj că trebuie se avem puțină răbdare ca porumbei să se obișnuiască cu noul aliment. După aceasta porumbei îl consumă cu o placere deosebită și trebuie să avem grijă doar la dozarea lui: 1-2 grame pe porumbel pe zi.

– Polenul se dizolvă în 50 ml de apă călduță și se toarnă în vasul de apă cu apa de băut. Dezavantajul major este că după un timp coboară, datorită densității, pe fundul vasului plus că murdărește vasul destul de tare cu rășină. fiind necesară o spalare puternica după folosire.

– Polenul se dizolvă în 50 de ml de apă și apoi se amestecă cu hrana. Dezavantajul metodei este că se murdăresc vasele de mâncare su rășini care sunt apoi mai greu de curățat. Este mai ușor de aplicat decât metoda a doua, dar totuși prima metodă rămâne cea mai comodă și ușor de folosit.
Iată și o analiză chimică a polenului:

Polenul se oferă porumbeilor de 1-2 ori pe săptămână.

Foarte mulți crescători îl folosesc prin una din metodele arătate mai sus. Cei care nu ați încercat până acum, timpul nu este pierdut, așa că puneți mâna și oferiți porumbeilor dumneavoastră un produs natural cu efecte sigure…

Comenteaza primul »Noutati

Lasati un comentariu