Multumeste pentru ceea ce ai..

PinMail
Lumea în care trăim este o lume plină de oameni care tot timpul se plâng. Avem atât de multe, dar ne plângem la fel de mult. Avem atât de multe lucruri pentru care am putea mulțumi, dar noi tot nemulțumiți suntem.

Vrem din ce în ce mai mult. Mai mulți bani, mai multă iubire, mai mulți prieteni, iar unii oameni cred că sunt nefericiți pentru că nu au ceea ce își doresc, și că vor putea fi fericiți atunci când vor obține lucrurile mult râvnite. E ca și când fericirea ar fi o destinație: „Am să fiu fericit atunci cand voi avea mașina x”, „am să fiu fericit atunci când voi avea casa y”, „am să fiu fericit atunci când….”. Când ce mai exact? Realitatea este că poți avea cea mai scumpă mașina din lume, cea mai mare casa din lume și poți fi în continuare nefericit.

Asta nu înseamnă că nu este bine să le ai, ba din contră. Ceea ce spun este că dacă tu cauți fericirea în bunurile materiale, te îmbeți cu apă rece. Ce se va întâmpla dacă acele lucruri se vor murdări, strica sau distruge? Dacă tu cauți fericirea în altă persoană riști să fii nefericit toată viața ta. Ce se va întâmpla dacă acea persoană va pleca și te va lăsa singur?

Înainte așa eram și eu, căutam fericirea în ceea ce nu aveam și credeam că atunci când le voi obține voi fi extra-mega-fantastic de fericit, însă nu a fost așa. După ce am obținut ceea ce am vrut și dorit foarte mult, acea „fericire” a durat foarte puțin, pot să spun că nici nu existat. Făcându-mă să vreau să îmi doresc altceva și să cred în continuare că ceea ce voi obține mă va face fericit, nu făceam altceva decât să mă mint singur.

Acum nu se mai pune problema de asta, am învățaț că fericirea se află în mine și că nu am nevoie de nimeni și nimic pentru asta. Acum sunt recunoscător și Îi mulțumesc Lui Dumnezeu tot timpul pentru ceea ce am și sunt. Mulțumesc chiar și pentru cel mai mărunte lucruri pe care înainte le ignoram complet. Îi mulțumesc atunci când mă trezesc dimineața pentru faptul că sunt în viață și că mă pot bucura de Soarele de afară, de sunetul păsărilor. Îi mulțumesc că trăiesc într-un loc liniștit și ferit de războaie, că am oportunitatea să fac ceea ce îmi place și să pot scoate bani din asta. Mai mulțumesc și pentru toate lecțiile pe care viața mi le dă în fiecare zi, chiar dacă uneori sunt poate prea dure și prea aspre. Asta din cauză că sunt de părere că noi creștem doar atunci când avem parte de provocări în viață, când suntem „întinși”, testați și fortați să ieșim din zona de confort, nu atunci când totul este cald, roz și frumos.

Toate lucrurile pe care tu le ai deja, unii oameni încă visează să le obțină.

Faptul că tu poți vedea, unii oameni doar visează să poată face asta. Faptul că tu poți avea ce mânca și bea în fiecare zi, la fel, unii oameni doar visează să poată face asta. Sper că prin acest articol te-am pus un pic pe gânduri și totodată vreau să îți dau o temă pentru acasă. Aceea ca timp de o săptămână în fiecare dimineață după ce te dai jos din pat și în fiecare seară înainte de a merge la culcare, să mulțumești pentru ceea ce ai, pentru ceea ce ești, pentru faptul că încă trăiești, pentru că ești sănătos și pentru tot ceea ce se petrece acum în viața ta. Nu îți va lua mai mult de un minut, iar la sfârșit după ce ai terminat, fii atent la felul cum te simți.

P.S

Atunci când faci asta, zâmbește!!!

P.P.S

Poți face asta chiar acum, nu trebuie să aștepți până diseară.

Comenteaza primul »Noutati

Lasati un comentariu